Samen één geluid voor agroecologie op de klimaatmars

Met 45.000 mensen was de Klimaatmars een groot succes. Het was bovendien een bijzondere dag voor Agroecologie in Nederland.

Bijzonder door de aanwezigheid van een sterk Agroecologisch Blok. Het blok bracht diverse groepen en bewegingen van duurzame boeren bij elkaar: Toekomstboeren, CSA boeren, bio-dynamische boeren, biologische boeren, permacultuur boeren, biovegan boeren en een mooie grote groep Warmonderhoffers. Het bracht ons tevens samen met en kritische burgers en wetenschappers. Met milieu-, voedsel- en klimaatactivisten. Mensen die zich inzetten tegen de problemen van het huidige systeem en mensen die bouwen aan alternatieven; samen vormden we één geluid.

Dit geluid was ook te horen in de toespraak van Klarien Klingen (Toekomstboeren & Federatie van Agroecologische Boeren). Hieronder kan je daar een filmpje ervan bekijken. De volledige speech kan je hier lezen.

Het Agroecologisch Blok is een initiatief van het Agroecologisch Netwerk. Samen met organisaties zoals Extinction Rebellion, Toekomstboeren, het CSA netwerk, TNI, Aseed, Voedsel Anders, Milieu Defensie, Greenpeace, de Federatie van Agroecologische Boeren, Demeter, en meer zetten we ons in voor een agroecologische wereld.

Links

Niet gecategoriseerd Nieuws

16 mei Agroecologie Netwerk Kwartaalbijeenkomst

Het netwerk Agroecologie, voor mensen uit NGO’s, wetenschap en boerenorganisaties die actief zijn voor de beweging, komt vier keer per jaar fysiek bij elkaar. Maandag 16 mei ontmoeten we elkaar op de Stadsboerderij Almere. We werken die dag aan het onderwerp: macht & tegenmacht in de landbouw. Ben je actief voor een organisatie die vanuit […]

Read More
Nieuws

14 & 15 mei: Agroecologie Training

[English below] DE TRAINING IS VOLGEBOEKT! Schrijf je in voor de wachtlijst en we nemen contact met je op als er een plekje vrij komt . Op 14 & 15 mei organiseert Toekomstboeren samen met het Agroecologie Netwerk en de La Via Campesina Europa een agroecologie training voor boeren, activisten en onderzoekers. De training behandelt […]

Read More
Nieuws

Agroecologie Netwerk brengt vertaling Nyeleni Declaratie uit

Het Agroecologie Netwerk brengt de vertaling van de Nyeleni Declaratie uit. De Nyeleni Declaratie zet de principes van agroecologie uiteen. Daarnaast is het hebben van een gedeelde definitie is van groot belang in de gezamenlijke strijd voor voedselsoevereiniteit. Met deze verklaring sluiten wij ons aan bij de internationale beweging voor agro-ecologie. Wij zijn sterk verbonden […]

Read More