Samen één geluid voor agroecologie op de klimaatmars

Met 45.000 mensen was de Klimaatmars een groot succes. Het was bovendien een bijzondere dag voor Agroecologie in Nederland.

Bijzonder door de aanwezigheid van een sterk Agroecologisch Blok. Het blok bracht diverse groepen en bewegingen van duurzame boeren bij elkaar: Toekomstboeren, CSA boeren, bio-dynamische boeren, biologische boeren, permacultuur boeren, biovegan boeren en een mooie grote groep Warmonderhoffers. Het bracht ons tevens samen met en kritische burgers en wetenschappers. Met milieu-, voedsel- en klimaatactivisten. Mensen die zich inzetten tegen de problemen van het huidige systeem en mensen die bouwen aan alternatieven; samen vormden we één geluid.

Dit geluid was ook te horen in de toespraak van Klarien Klingen (Toekomstboeren & Federatie van Agroecologische Boeren). Hieronder kan je daar een filmpje ervan bekijken. De volledige speech kan je hier lezen.

Het Agroecologisch Blok is een initiatief van het Agroecologisch Netwerk. Samen met organisaties zoals Extinction Rebellion, Toekomstboeren, het CSA netwerk, TNI, Aseed, Voedsel Anders, Milieu Defensie, Greenpeace, de Federatie van Agroecologische Boeren, Demeter, en meer zetten we ons in voor een agroecologische wereld.

Links

Loop 12 november mee met het landbouwblok bij de klimaatmars in Amsterdam!

Loop 12 november mee met het landbouwblok bij de klimaatmars in Amsterdam! Op 12 november vindt de grote mars voor klimaat en rechtvaardigheid plaats. Daar kan een sterk geluid voor agroecologie natuurlijk niet ontbreken! Hoewel boeren al jaren de effecten van klimaatverandering voelen zetten ze zich dag in, dag uit in voor gezonde voeding, levende […]

Read More

De *beweging staat op

Verandering komt niet uit de politiek. Verandering komt uit de maatschappij. Als sociale bewegingen slaan we daarom de handen ineen. De klimaatcrisis, woningnood, ecologische uitputting, extreme armoede en ongelijkheid, een afgebroken publieke sector, racisme, discriminatie en vreemdelingenhaat; Nederland wordt geraakt door een clusterfuck aan door de politiek veroorzaakte crises. Als sociale bewegingen slaan we daarom […]

Read More

Verzet tegen de greenwashing van regeneratieve landbouw

Op 6 en 7 september 2023 organiseren agromultinationals voor het tweede jaar op rij een grote industriële bedrijfsstop over regeneratieve landbouw. Die vindt plaats in Amsterdam. Op die top gaat het echter om het versterken van industriële voedselproductie en niet om een omslag naar democratische, ecologische landbouw. Vanuit de agroecologie-beweging in Nederland organiseren we daarom […]

Read More