Wie we zijn

Wij zijn een netwerk van boeren, wetenschappers, sociale ondernemers, activisten en maatschappelijke organisaties. Wij maken ons sterk voor krachtige voedselgemeenschappen die zijn geworteld in agroecologie en voedselsoevereiniteit. We werken aan een gezonde en eerlijke maatschappij voor nu en voor de toekomst. We zijn lokaal verankerd en internationaal verbonden.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten en acties. We laten zien wat agroecologie in de praktijk inhoudt en we bouwen aan een solidaire beweging.

Federatie van Agroecologische boeren

Vereniging Toekomstboeren

CSA Netwerk NL

Transnational Institute

Boerengroep

Extinction Rebellion Landbouw

Ontgroei

Stichting Kapitaloceen

Cultivate!

Jade Reforestry

Stichting In Goede Aarde

Greenpeace NL

ASEED Europe

Aan ons netwerk zijn onderzoekers verbonden van de Vrije Universiteit Amsterdam, Wageningen University & Research, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen en het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht.

Sluit je aan

Ben je een organisatie en onderschrijf je de 11 principes? Zetten jullie je actief in voor agroecologie en sluiten jullie graag aan bij ons netwerk? Neem dan contact met ons op om over de mogelijkheden te praten.

Ben je niet aangesloten bij een organisatie maar heb je wel interesse om je in te zetten voor agroecologie op basis van de 11 principes? Neem dan contact op. Contact: info@agroecologie.nl