Werkgroep Mycelium van Hoop

Om de puinhoop waar we in zitten onder ogen te zien zonder gek te worden moeten we onszelf soms regenereren, beseffen waar we samen voor vechten en hoop creëren. 

Activiste of vrijwilligerswerk kan erg vermoeiend en energieverslindend zijn. Tegelijkertijd kan het voor boeren moeilijk zijn om voldoende arbeidskrachten te vinden om op agroecologische wijze te boeren of om tijd en ruimte vrij te maken voor activisme of politiek bedrijven. 

Dit initiatief van het Agroecologie Netwerk heeft als doel agroecologische boeren, activisten, en andere bondgenoten dichter bij elkaar door werkdagen te organiseren op verschillende boerderijen overal in Nederland. De landbouwactiviteiten krijgen vorm aan de hand van de activiteiten en behoeften van onze boeren, om hen zo actief te ondersteunen tijdens drukke en stressvolle periodes of hen helpen projecten te verwezenlijken die ze hebben uitgesteld vanwege tijdgebrek. Voor activisten kan contact met het land en de landbouw een ervaring van regeneratie, positief activisme of actieve hoop zijn. 

Op basis van een cultuur van wederzijdse hulp, werkt de werkgroep Mycelium van Hoop aan het samen leren over agroecologie en het versterken van de agroecologische beweging die een brug slaat tussen consumenten & boeren, stad & platteland, en menselijk & niet-menselijk leven. Wil je meer weten of meedoen? Neem contact op via info@agroecologie.nl.