Reclaim the Seeds 2024 in zeven steden

 

Reclaim the Seeds zijn jaarlijkse zadenbeurzen in verschillende plaatsen, waarbij het uitwisselen van bijzondere zaden wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s en praktische workshops. Het doel is meer mensen betrokken te krijgen bij de strijd voor agrarische biodiversiteit en een robuuste, duurzame voedselproductie. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt Reclaim the Seeds hier direct aan bij.

Reclaim the Seeds (Laten we de zaden weer opeisen) is begonnen als protest tegen de nieuwe EU-zadenwetgeving. Op het moment ligt er meer focus bij het verzet tegen patenten op gewassen en op de dreigende introductie van nieuwe typen gentech. In het programma komen ook andere praktische, theoretische en politieke landbouwgerelateerde onderwerpen aan bod.

Dit jaar kun je in liefst zeven steden terecht voor de beste boerenzaden en een uitgebreid programma vol inspiratie. Bekijk het hier: